lauantai 18. elokuuta 2018

Tätä harrastimme kesällä

Coco:
Ihmisten kesäloma loppui viikko sitten ja palasimme mökiltä kaupunkiin.


Olihan se loma. Kaksi viimeistä lomaviikkoa nökötimme vain mökillä – Pieksämäen viikonloppuekskursio pois lukien. Saimme olla vapaasti ulkotarhassa sekä valvotusti pihalla möyrimässä.


Ruusu otti aurinkoa emännän aurinkotuolissa ja nautti täysin rinnoin. Tänä kesänä Ruusu ei tuonut yhtään päästäistä emännälle sisälle ulkotarhasta. Emäntä kiitteli.


Minä sen sijaan nappasin viime vuoden tapaan yhden, en ulkotarhasta vaan ihan mustikkavarpujen seasta. Näytin päästäistä isännälle, jonka jälkeen leikin sen kanssa hetken. Päästäinen oli jo kuollut ja pian sen kanssa leikkiminen meni tylsäksi.


Tutustuin kesällä mökin pihalla myös isoon toukkaan. Se oli aika pelottava. Kun sitä koski tassulla, se alkoi kiemurtelemaan paikallaan. Ihan eri käyttäytyminen kuin hiirellä, joka pyrkii pakoon. Vähänkö ihmeellistä.

Ja sain mä myös pienen sammakon kiinni. Sammakoita oli jostain syystä todella paljon mökillä tänä vuonna. Emäntä otti minulta sammakon pois ja päästi sen menemään. Se oli mielestäni tosi epäreilua.


Toineen vakiintunut kesäharrastus on ruohojen syöminen. En oikeastaan tiedä, miksi niin teen, mutta niin vaan kuuluu tehdä. Mökillä oli paljon pitkiä ja maukkaita ruohoja, jotka sitten Ruusun kanssa oksennettiin pihalle mökin matolla. Emäntä ei siitä tosin ollut ihan mielissään.

Mitä te olette harrastaneet kesällä?

4 kommenttia:

 1. Päästäiset, myyrät ym on parasta mökillä pitkän ruohon lisäksi! - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ui! Mikä myyrä on? Mä en ole ikinä nähnyt semmoista, vaikkakin emäntä sanoo, että ne tuhoavat emännän kukkapenkit syksyisin ja keväisin. Mielelläni metsästäisin myyrän pois emännän kukkapenkeistä, jos saisin!

   T. Coco

   Poista
 2. Pienet sammakot... Niitä täälläkin on ollu tosi paljon, yhden maistoin, toisiin en enää koskenut. Ihminen ei ehtiny ottamaan sitä sammakkoa multa pois kun jo puraisin. Ei ollut hyvää, eli kiittäkää vaan ihmistä, että ei antanut leikkiä sammakoilla.
  -Pena

  VastaaPoista
 3. Onpa siellä ollut eläimiä! Ja makoisat oltavat. :) Täällä kesä meni täysin arkimerkeissä.

  VastaaPoista