Mikä abessinialainen?

Tutustuimme abessinialaiseen kissarotuun ensimmäisen kerran selatessamme Suomen rotukissayhdistyksen verkkosivuja. Mietimme tositarkoituksella kissan hankkimista, ja halusimme kartoittaa minkälainen kissa meille sopisi parhaiten.

Olen alkujaan koiraihminen ja mieheni kissaihminen. Halusimme, että uusi perheenjäsenemme on seurallinen - se oli varmaan ensimmäinen kriteerimme. Toivoimme myös, että kissa olisi leikkisä ja aktiivinen, lyhytkarvainen eikä kauhean iso.

Aika nopeasti abessinialainen nousi muiden rotujen joukosta, emmekä valintaa ole hetkeäkään kadunneet.

Rotukissayhdistyksen verkkosivuilla abessinialaista kuvataan seuraavin sanoin:

"Abessinialainen on keskikokoinen, sirorakenteinen, erittäin ryhdikäs kissa. Pää on lievästi kiilamainen. Kasvojen ja pään ääriviivat ovat pehmeät. Abyn koko olemus on sopusuhtainen. Siinä ei ole mitään ylisuurta tai -pientä. Korvat ovat suurehkot ja mieluiten tupsupäiset kuten ilveksellä. Silmät ovat mantelinmuotoiset, suuret ja ilmeikkäät. Silmien väri on meripihka, pähkinänruskea tai vihreä. Häntä on melko pitkä ja kapeneva.

Abyn erikoistuntomerkki on ticking-turkki. Ticking tarkoittaa, että jokaisessa karvassa on 2-3 väriraitaa, jotka esim. riistanvärisellä ovat mustat pohjavärin ollessa punaoranssi. Turkki on lyhyt, sileä ja erittäin helppohoitoinen.

Abessinialainen on hyvin itsenäinen. Se on utelias ja oppivainen ja osallistuu kaikkiin kodin puuhiin. Abessinialaisen ääni on pehmeä ja miellyttävä kuten sen koko olemus. Aby on rakastettava, lempeä ja omistajaansa rajattomasti kiintyvä kissa, joka osoittaa rakkauttaan avoimesti monin viehättävin keinoin.

Legendan mukaan abyt polveutuvat egyptiläisten vuosituhansia sitten palvomista kissoista, joiden patsaita ja muumioita on löydetty Egyptistä."

Näin jälkikäteen voimme vain onnitella itseämme nappivalinnasta. Aby on juuri meille oikea kissa.

Bertassa (ja eiköhän Cocossakin, kunhan hän pääsee meille kotiin ensin) pidämme eniten hänen rennosta ja välittämättömästä luonteesta. Sopivan villi, mutta osaa myös nauttia ja rentoutua täysin rinnoin. Atleettinen kroppa ja pitkät raajat ovat toki ulkomuotoseikkoja, mutta kyllä silmämme lepäävät kun saa seurata Bertan touhuja.

Tässä vielä abessinialaisen rodun hauska esittelyvideo (englanninkielinen).

Lisätietoja abessinialaisesta löytyy myös Somakissry:n verkkosivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti